2010. április 14., szerda

Teljesitsük az Ur parancsait! 1Samuel 13:1-14; 15:1-23

Saul 30 éves volt mikor királyá lett egész Izráel felett.Ekkor kezdte harcait az ellenséggel szemben.Választott Saul magának 3000 embert amely fel volt osztva két csoportra: Saullal volt 2000 ember Mikmásban, 1000 pedig Jonathánnal volt Gibeában.
Jonathán megveri a filiszteusok előörsét és ez tudomására jutott a filiszteusoknak.
Ekkor Saul megfuvatta a trombitát az egéssz országban , hogy hallják meg a zsidók.
Izráel gyülöletessé vált a filiszteusok előtt. Ezután Saul egybegyűlt a néppel Gilgában.
Saul a filiszteusok elleni harcra készült, és arra várt, hogy megérkezzen Sámuel, hogy áldozatot mutasson be Istennek. Sámuel azonban késett, ezért Saul maga mutatta be az áldozatot. Ő itt bukott el, hogy nem volt türelmes és nem tartotta meg amit az Úr megparancsolt Sámuel által. A próféta miután megérkezett felvilágositotta a tettéröl.
Saul erre nagyon megijedt hogy a királysága forog kockán engedetlensége miatt s megbánta, hogy nem volt engedelmes.
Isten újra szólt Sámuelhez és általa ujabb feladatot bizott Saulra, igy egy újabb esélyt kapott Istentől.Az Úr megparancsolta neki, hogy támadja meg Amáleket és irtsa ki az embereket és allatokat.Saul nem teljesitette maradéktalanul a parancsot: az állatok egy részét és a királyt, Agagot életben hagyta. Az Úr ekkor úgy döntött, hogy Saul nem lehet többé király Izraelben engedetlensége miatt..Sámuel bánkódott Saul miatt, de az Úr már eldöntötte, hogy új királyt ad Izraelnek.
A hivő életben nagyon fontos az engedelmesség.Vannak akik próbálnak ellenszegűlni az Ur parancsai alól.Ne úgy tegyünk mint Saul hanem arra törekedjünk hogy éljünk engedelmes életet ,hogy Istennek tetsző legyen, és gyönyörködjön a mi szolgálatunkban’

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése